Aris53m’s Blog

Καπνοχώρι Κοζάνης ή Σοφουλάρ

το ωβόν έφτασεν σον κώλον ατ …

Την «όλη ΝΔ» θέλει στη μάχη των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς
Στέλνει προσκλητήριο για συστράτευση και ενισχύει τη στρατηγική του
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  14/03/2012, 13:31
Την «όλη ΝΔ» θέλει στη μάχη των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς
 
Προσκλητήριο για συστράτευση στον δρόμο προς τις εκλογές απευθύνει ο κ. Αντ. Σαμαράς και προχωρεί σε κινήσεις ενισχυτικές της στρατηγικής του. Ο κ. Σαμαράς θέλει ουσιαστικά, «την όλη ΝΔ» στην εκλογική μάχη με ενεργό ρόλο, ενώ ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο και οι κινήσεις για την αμφίπλευρη διεύρυνση, ενώ η Ν.Δ. διεμβολίζει περιφερειακά στελέχη του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραθέσει το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας γεύμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, σε πρώην βουλευτές του κόμματος.
Η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά θεωρήθηκε αναγκαία από τον ίδιο, ώστε να δείξει έμπρακτα, όπως αναφέρουν κεντρικά στελέχη, ότι η πανστρατιά δεν έχει αποκλεισμούς. Κυρίως, όμως γνωρίζει πως η εμπλοκή στην προεκλογική περίοδο και πρώην βουλευτών, μπορεί να δώσει πολλούς πόντους σε νομούς.
Και αυτό διότι, θα εμφανιστεί το κόμμα ενωμένο στην πορεία προς τις κάλπες, ενώ θα δοθεί και μήνυμα στην τοπική κοινωνία, ότι υπάρχει στην πράξη συστράτευση και δεν υποσκάπτεται παρασκηνιακά η προσπάθεια της Ν.Δ.
Προηγουμένως, με φόντο τα συνθήματα «ΝΔ: Επιλογή ευθύνης-πολιτική επανεκκίνησης», θα ξεκινήσει επί της ουσίας και η προεκλογική εκστρατεία (η αρχή έγινε με ένα μικρό χαιρετισμό στην Καλαμάτα το προηγούμενο Σάββατο σε εγκαίνια έργου) του κ. Σαμαρά με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα, πατρίδα του πολιτικού του μέντορα, τουΕυάγγελου Αβέρωφ.
Από την πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς θα στείλει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά και όσοι δεξιοί και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι είναι αποστασιοποιημένοι τα τελευταία χρόνια, να στηρίξουν την προσπάθειά του για αυτοδυναμία, σταθερή κυβέρνηση και παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά και εντός ευρώ.
Η προεκλογική στρατηγική

Για τη ΝΔ το πρώτο στάδιο στην προεκλογική περίοδο είναι αυτό των διλημμάτων που θα τίθενται όλο και πιο έντονα τις προσεχείς ημέρες ενώπιον του εκλογικού σώματος.

Τα διλήμματα θα είναι συγκεκριμένα και αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας μεταξύ των κομμάτων να χειριστούν από την επομένη κιόλας των εκλογών την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι οι πολίτες θα προβληματισθούν πολύ με την ιδέα μιας περιόδου πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και άρα θα επιλέξουν τη Ν.Δ. που είναι πρώτο κόμμα με βάση τις δημοσκοπήσεις.
Το δεύτερο στάδιο είναι η αποδόμηση της Αριστεράς που δυναμώνει, κάτι που ήδη έχει αρχίσει από τον κ. Σαμαρά, όπως φάνηκε και από την προ ημερών ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και πώς αντέδρασαν τα αριστερά κόμματα.
Το τρίτο στάδιο είναι η προσέγγιση των μετριοπαθών, αστών ψηφοφόρων που είναι πιο απαιτητικοί και γι’ αυτό μια νίκη εκεί θεωρείται αποφασιστική.
Τέταρτο στάδιο είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κ. Σαμαρά έναντι των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, ενώ θα δοθεί και βάρος στην αποδυνάμωση του κ. Ευ. Βενιζέλου που θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ από την προσεχή Κυριακή.
Παράλληλα, ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο θα έχει και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος που θα περιοδεύσει σε πολλούς νομούς (το προσεχές Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Ξάνθη και Ροδόπη), θα μιλήσει και θα δώσει συνεντεύξεις για να ενισχύσει το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ για αυτοδυναμία.
Το κόμμα ήδη κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Αύριο, Πέμπτη λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στις εκλογικές λίστες και εντός των επομένων ημερών θα γίνει η αξιολόγησή τους και τον τελικό λόγο θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο κ. Σαμαράς, έχει αποφασίσει να εμπλακεί πολύ περισσότερο, από το αναμενόμενο, στην προεκλογική εκστρατεία και θα έχει και παρουσίες σε νομαρχιακές συνελεύσεις να ακούσει από κοντά και τις απόψεις απλών μελών. Η αρχή θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης με την παρουσία του, στη συνεδρίαση της νομαρχιακής συνέλευσης της Α΄ Αθηνών.
Επίσης, ξεκινάνε και περιοδείες των πρωτοκλασάτων στελεχών (ήδη ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα εδώ και πολλές εβδομάδες είναι στην επαρχία) και των βουλευτών της Ν.Δ., που θα παραστούν σε συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών, θα μιλήσουν και θα δώσουν συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.
Advertisements

March 15, 2012 - Posted by | ΝΔ |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: